21-07-08

BREDENE EVEN GRIEKENLAND IN HET KLEIN

svcgrieks

De lustrumeditie van ons Grieks Zomerfeest lokte opnieuw heel wat volk uit alle windstreken naar Bredene.  De nieuwe formule, in de gezellig aangeklede zaal in plaats van in de tent én met een volledig vernieuwde programmering, sloeg duidelijk aan en is voor herhaling vatbaar.

De Griekse weergoden hadden blijkbaar weer niet goed geslapen.  Het typische Belgische zomerweer (of was het Grieks winterweer ?) gooide een klein beetje roet in het eten.  Het evenementenplein vóór het Staf Versluyscentrum, voor de gelegenheid omgedoopt in “Plateia Yamas”, kon daardoor spijtig genoeg niet in de programmatie worden opgenomen.  Maar niet getreurd, de organisatoren hebben al voor hetere vuren (lees: diepere plassen) gestaan en pasten de planning aan.

Het feest begon dit jaar ook vroeger.  De eerste bezoekers lustten duidelijk pap van de lekkernijen in vloeibare en vaste vorm die door de Griekse standhouders werden aangeboden.  Binnen in de zaal (“Theatro Yamas”) opende het Griekse orkest Alfa het feest en bracht de mensen in de stemming. 

alfa Alfa.

Daarna was het de beurt aan het Grieks Limburgs duo Jani & Laki, dat deze stemming nog verder uitbouwde. 

janilaki  
Jani &  Laki

Tussendoor konden de dansgroepen Monadiko en Zorbades het publiek bekoren met gesmaakte optredens van aanstekelijke Griekse dansen. 

monadiko 
Monadiko

zorbades Zorbades

Wie het allemaal eens zelf wilde proberen kon dat tijdens één van de workshops Griekse dans van Karine Kint van Ta Delfinia.  Nieuw dit jaar trouwens was de workshop Grieks dansen voor de allerkleinsten.  Ook een succes trouwens.

workshop Workshop

Voor de kinderen was er nog heel wat meer te doen zaterdag.  Ze konden terecht op de diverse speelpleinen die voor de gelegenheid werden aangevuld met springkastelen, trampolines, speelhuisjes, fietsen op rollen, …  De kinderolympiade die doorging op de “Plateia Olympiaki”, georganiseerd i.s.m. de gemeentelijke sportdienst, kon traditioneel op heel wat belangstelling rekenen.  Bijna 500 kinderen namen dit jaar deel en allemaal gingen ze met een zak vol prijzen naar huis.  Deelnemen is immers belangrijker dan winnen.  Kinderen die het iets rustiger aan wilden doen kregen daar kans toe in het 'Crea-tentje' van Agnes van de Creaboetiek.

foodrun

kinderolymp

Prijsuitdeling Kinderolympiade met kandidate Miss Coast Belgium Ashley Bouttelgier en VT4-Can You Duet-finalist Guy Milh

De Griekse markt, beter bekend als “Agora” werd in de namiddag overrompeld.  Naast allerlei Griekse gadgets kon men er Griekse specialiteiten, cd's, dvd’s,  kunstwerken en boeken kopen of gewoon een reis boeken naar een Grieks eiland.  Ook de eet- en drankstands met Griekse specialiteiten vielen bijzonder goed in de smaak.  Voor wie Griekenland wat beter wilde leren kennen op cultureel vlak was er in zaal “Meltemi“ op de eerste verdieping de 'Cultuurkamer' met Jean-Marie Petyt.

buiten

volk2

volk

Het feest werd voor een bomvolle zaal afgesloten met een spetterend optreden van de Grieks Duitse groep Asteri.   Met het doorgebroken zonnetje was het ondertussen ook buiten  goed toeven.  Op beide locaties kon men met volle teugen (letterlijk en figuurlijk) genieten van de typisch Griekse sfeer.

asteri

Als toemaatje was er nog de stickertombola waarbij mooie prijzen te winnen waren.  Een onschuldige kinderhand trok de 3 winnaars uit de  urne :
De eerste prijs, een bootticket van Superfast Ferries voor 2 personen + binnenhut + voertuig op de lijn Ancona-Patras/Igoumenitsa (H/T), werd gewonnen door DESCHACHT Karine uit Zedelgem.
De tweede en de derde prijs waren dinertjes voor 2 personen met alles erop en eraan aangeboden door Restaurant Kreta, Hertstraat 7 te Oostende en werden gewonnen door VERMOORTEL Doris uit Bredene en door DE TANDT Jean-Paul uit Ninove.

Bredene was weer eventjes Griekenland in het klein.  Ons team van vrijwilligers kan bogen op een puike prestatie en mag fier zijn.  Yamas !

yamas2008

Het Yamasvrijwilligersteam dat zich de ganse dag uitsloofde

 

17:59 Gepost door Yamas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |