25-05-10

GRIEKS ZOMERFEEST 2010

Op zaterdag 17 juli 2010 is er de 7de editie van het Grieks Zomerfeest.  Dit festijn voor Grieken en Griekenlandliefhebbers gaat opnieuw door in en om het Meeting- & Eventcenter Staf Versluys, Kapelstraat 76 te 8450 Bredene.  De inkom is, zoals steeds, volledig gratis.

Er wordt gestart om 12 uur en vanaf dan is er doorlopend Griekse markt met Griekse delicatessen (eten en drinken), Griekse producten, specialiteiten, geschenkartikelen, gadgets, CD's, Griekse kruiken, aardewerk, typisch Griekse tafels en stoeltjes, ...

Van bij aanvang is er Griekse muzikale animatie door DJ Papournakis.

Vanaf 13 uur kunt u genieten van het live optreden van het Grieks orkest Orfeas.

Om 14 uur is er een heuse Kinderolympiade voor kinderen van 4 tot 12 j.  Alle deelnemertjes hebben prijs.  De deelname is gratis en men kan inschrijven vanaf 13 uur tot 15 uur.   Er is ook kinderanimatie o.a. met de Asmobus.

Voor de meerwaardezoeker is er op de eerste verdieping van het centrum de Cultuurkamer met Jean-Marie Petyt met volgend programma :

13 u 30  Grieks sprookje: de drie wensen
14 u 15  Eleni Karaïndrou, van filmmuziek naar rembetiko
15 u 15  Griekse les "een terrasje doen"
16 u 15  Monoloog "de dissonant"
17 u 30  Omtrent Eleni, het poëzieprogramma
18 u 30  Een grieks lied, samenzang 

Nog op cultureel gebied is er de workshop kunstschilderen, waar u onder begeleiding van de artiesten van kunstgroep Arte4 eigenhandig een Grieks schilderij kunt maken.

In de loop van de namiddag is er een optreden van het Greek Ropeskipping demoteam.  Spectaculair en kunstig touwtje springen op Griekse muziek als het ware.  De uitvoerders zijn lid van Rope Skipping Oostende.

Nog in de namiddag zijn er dansoptredens van dansgroep Eleftheria Kiniseos in traditionele klederdracht en is er een workshop Griekse dans onder begeleiding van Karine Kint van Ta Delfinia.

Uiteraard is er nagenoeg doorlopend dansgelegenheid op de grote dansvloer

Voor het avondgedeelte is er een live optreden van het Grieks orkest Asteri, dat een prachtig verscheiden Grieks programma zal brengen.

Tussendoor is er nog een dansoptreden van dansgroep Terpsichore in traditionele klederdracht.

En ook 's avonds kan er doorlopend gedanst worden op de grote dansvloer.

We verwachten u weer massaal !

affiche

 

11:17 Gepost door Yamas in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |