18-01-14

GEEN GRIEKS ZOMERFEEST MEER

GEEN GRIEKS ZOMERFEEST MEER

Er komt geen nieuwe editie meer van het Grieks Zomerfeest. De 10de keer, op 20 juli 2013, was de laatste keer. De Griekse Club Yamas, die het feest al die jaren organiseerde i.s.m. het Autonoom Gemeentebedrijf Bredene, heeft alles op een rijtje gezet en na lang en rijp beraad geoordeeld dat het mooi geweest is. 'En het was zeker geen gemakkelijke beslissing' zegt de woordvoerder van Yamas.

'Niettegenstaande de grote inspanningen om steeds een origineel en sterk kwalitatief feest te organiseren, werd het voor Yamas jaar na jaar moeilijker om het beoogde doel te bereiken. Jezelf blijven heruitvinden lukt immers een paar keer, maar niet elk jaar. Ook budgettair werd het steeds moeilijker om indrukwekkende zaken te veranderen: alles (groepen, catering, post, drukwerk, huurmateriaal, …) wordt immers duurder, maar het budget groeide niet mee. Sponsors vinden in tijden van crisis is alsmaar moeilijker. Als je deze argumenten dan nog eens combineert met een aantal andere factoren dan sta je als organisator voor de keuze: tegen beter weten in voortdoen tot wellicht het jaartje teveel is aangebroken. Of in schoonheid en op een waardige en mooie manier ons geesteskind laten gaan. We hebben voor het laatste gekozen. Met heel veel spijt. Maar fier met de borst vooruit.'

Annuschka Plovie en Dennis Goes, de stuwende krachten achter het Grieks Zomerfeest bedanken in de eerste plaats alle vrijwilligers, die de voorbije 10 jaar geholpen hebben om van het Grieks Zomerfeest te maken wat het geworden is. Maar ook het gemeentebestuur en –personeel van Bredene, het Autonoom Gemeentebedrijf Bredene, de diverse sponsors, standhouders, artiesten, de vele bezoekers… 'Wij houden er prachtige herinneringen aan over en vooral een hoop goede vrienden.'

Dat het Grieks Zomerfeest ophoudt betekent niet het einde van de Griekse Club Yamas, dat zich in de toekomst wil blijven toeleggen op het organiseren van activiteiten waarbij Griekenland centraal staat, maar dan op kleinere schaal.

IM000092.JPG

Zo begon het allereerste Grieks Zomerfeest in 2004, aan de vooravond van de Olympische Spelen in Athene, met een heuse openingsceremonie (eigen foto).

16:20 Gepost door Yamas | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |